Home / Materialer

Materialer

Platematerialer

Kompositt

Annet

Platematerialer

tom
MDF

MDF blir brukt som kjernematerial i konstruksjoner og er ofte kalt for konstruksjonsmaterial. Det er lett å frese ut figurer og bokstaver i dette materialet og setter et godt utgangspunkt til videre behandling med maling og lakkering i valgfri farge.

FINER

Finer er heltre-sjikt som er 1 mm tykt, som legges på f.eks MDF. Dette er et rimeligere alternativ til heltreplater og er mer stabil i konstruksjonen med tanke på krymping og vridning i treet.

HELTRE

Heltre har et utseende som er 100% naturlig og har en glød som andre materialer ikke har. Samtidig er heltre ofte et mer kostbart alternativ. Vi bruker mest furu, bjørk og eik, andre treslag er sjelden i bruk, men vi skaffer ved behov.

LIMTRE

Limtre er også et konstrukjsonsmateriale. Stabilt mot vridning, krymping og sprekker.

tom
KRYSSFINER

Kryssfiner er tynne lag av finer som er limt lagvis sammen. Det er et meget solid og stabilt materiale. Velges i konstruksjoner som krever høy bæreevne og eventuelt pga utseende.

LAMINAT

Laminat er et veldig slitesterkt materiale og endrer/taper ikke farge. Kvalitet og utseende blir derimot bedre med årene. Det finnes en utrolig mengde farger å velge mellom og de har en naturtro overflate. Et rimeligere alternativ mot heltre.

KOMPAKTLAMINAT

Kompaktlaminat er meget fuktbestandig og egner seg godt på steder hvor fuktigheten er stor. P.g.a dens kvalitet, er den også egnet på plasser hvor det kreves sterkt materiale og hvor slitasjen er høy. Kompaktlaminat er brannhemmende og kan brukes i nærheten av ovner.

Kompositt

tom
KOMPOSITT

Kompositt er utmerket til benkeplater, disker og som et alternativ til vanlige servanter på kjøkken og bad. Det er solid, sømløst og ekslusivt. Et litt dyrere valg.

Annet

tom
Glass/Plexiglass

Glass/plexiglass og speil er ikke en lagervare hos oss, men vi har egne leverandører på dette. Vi lager f.eks. glasshyller til innredninger, glass i skapdører eller plexiglass som er et bedre alternativ til barnerom, skoler og barnehager.

LED-belysning

Led-belysning kan gjøre et produkt mer ekslusivt og uttrykksfullt, og lyser opp møbelet på en delikat måte. Vi har belysning som kan endre farge og med dimming. De finnes i tynne remser, slik at belysningen lett kan være skjult. Led er suveren på lang levetid på belysningen din og er kostnadsbesparende.

Overflatebehandling

Vi kan overflatebehandle med lakkering i valgfri farge, olje og beis. Dette for å bevare produktet på best mulig måte. Lakkering med farget produkt gjør vi i hovedsak kun på mindre overflater, ikke kjøkkenfronter og metervare.